Monday, December 17, 2012

catatan kehamilan #4

FRENLY REMINDER: catatan kehamilan adalah catatan about my own previous experienced untuk dikongsi bersama. sila rujuk dengan yang lebih pakar as i will not responsible for any harm caused by this entry. mekasih.


Antara kenangan rutin masa peknen anak sulung nama Ahmad Deedat dulu ialah mendengar lagu dari kaset michael buble. (gigih okey dubbing lagu dari cd ke kaset sebab kancil oren dulu hanya guna radio jenis pemain kaset. ok kagum sekarang! thehehe....)  

and one of the song yang asyik diulang-ulang ialah lagu haven't met you yet. bukan apa. mulakan hari sebelum sampai opis dengan happy2 dengar lagu feveret. :P

lepas bersalin teruih campak CD & jumpa balik masa Deedat dah umur setahun lebih nak masuk dua tahun. 
sebab bila dah ada anak dan kau sedar yang mengaji depan anak amat kurang...tapi cita2 tinggi nak anak tahfiz Quran, haruslah dalam kereta sentiasa pasang CD mishary supaya In shaa Allah sama-sama dapat manfaat. aamiin....




ok balik cerita michael buble tadi. masa pasang lagu feveret lama dulu terus dia respon. ok... Deedat tak pernah kot dengar lagu ni selain masa dalam perut dulu. tup2 dah nak masuk dua tahun dia masih ingat lagu ni. 
see... see.... apa yang kita dok bagi baby dengar masa dalam perut pun diorang boleh recall balik.. sebab everytime main this particular song mesti Deedat respon. lagu lain dia tak respon pun..yang sempat rakam ni agak over ekting sikit la... hehehe...

maknanya boleh pakai la petua letak hedfon dekat perut bagi baby dengar benda elok tu kan...
ok... moral of the story... masa peknen bagi baby dengar alunan Quran banyak2. in shaa Allah....


Sempena befday kamu yang ke-2 according to Hijri calendar, (18 MuHarram 1434H yang lepas)
 
Happy Birthday dear son
semoga kamu sentiasa bahagia hidup di atas dunia ini dengan rahmat kasih sayang dari Allah. Aamiin...



lepas habis dengar lagu tu sama-sama, pandang Deedat sambil cakap

"Deedat, ini lagu kita dua okey!" 

dia senyum. :)