Friday, November 9, 2012

budak kecik zaman sekarang

bila henpon sampai kat tangan dia... 
macam ni la kekdahnya...

tak kira dalam rumah...

luar rumah....

eh, tengah buat apa tuuuu?

khusyuk!

suruh masuk rumah boleh dia nyorok tepi tu... haih!

dalam kereta.

sebelum tidur..

bizi sangat kamu ye nak....


lepas ni kena control sikit.

dah pandai sangat guna telefon.
kalau lupa sekat panggilan keluar... habis la dia call & sms semua orang.
selalu jadi mangsa nenek & aki Deedat.
call tengah-tengah malam... cuak member ingat ada emergency ke apa... haish!
tu belum kira folder yang asyik penuh gambar kaki dia...
lagi haru bila ada gambar yang tak patut orang tengok... *geleng-geleng kepala.

Tuesday, November 6, 2012

the perfect weekend #5 - a trip to upstate.

haha... tajuk batu belah batu bertangkup sungguh... sebenarnya kami ke utara ja...


holiday + ayah's working day.

Negeri jelapang padi.

Sungai Petani here we come.

esoknya mama paksa saya bangun awal pagi. 

tengah ambik mood sementara tunggu mama & ayah siap.

good luck ayah!

ayah & uncle YB.

while ayah busy explaining the project to the juries...

mama is busy chasing me aroud.
haaa dah jatuh tergolek atas tangga pun dia boleh senyum lagi!

penat main teruih tidoq.

alhamdulillah... =)
team ayah dapat gold medal!

sampai hotel saya sambung tidur. penat main sungguh-sungguh.

esoknya. on the way to Penang.

kami ke Bukit Bendera.
Deedat tak fully charged lagi. muka mandom je nak...

semandom cuaca di luar... ;p

at the hilltop.

sejuk + hujan renyai-renyai. We're happy enough though... =)

Deedat happy main menan baru.

happy Deedat.

the mosque of Bukit Bendera.

singgah asar.

while waiting for ayah..

hai... nama saya Ahmad Deedat...

going downhill...

singgah jap.

view of Penang from Bukit Bendera.

haaa... baru jelas....

Deedat & ayah were here.