Friday, August 3, 2012

Our Little Ramadhan 1433H

Assalamualaikum...

pejam celik sudah hampir separuh Ramadhan rupanya...
eh, selamat berpuasa semua... lambat cerita! orang lain mungkin sudah habis shopping raya pon... hehehe

our style...  last minute preparation la kot...
tahun ni balik beraya rumah Atok sabah.. (wheeeeee!) =)
preparation kuih raya bagai haruslah diserah bulat2 sama Nenek sabah. ehehe...
Nenet saya tererist buat kuih raya tawww... kata Deedat.

kalau tak sempat shopping raya, baju raya tahun ini mungkin recycle baju raya tahun lepas sajooo...
memandangkan baju tahun lepas pun elok sangat lagi.. =P

Rasanya kejap sangat masa berlalu kan...
minggu pertama Ramadhan kami sambut secara berjemaah. Alhamdulillah....
gara-gara mama dihantar berkursus seminggu di Kajang. 
maka berkampunglah kami di sana seminggu dengan gembiranya.

Deedat paling syiok sebab 24 jam berkepit dengan ayah.
siang ikut ayah masuk opis. sampai opis ayah dah serupa taman asuhan kanak-kanak... haha..
petang ke malam pula berjimba dengan mama ayah.
kalau hari-hari boleh group hug kan besssstttt....

Alhamdulillah. syukur sangat Ramadhan ni Allah bagi rezeki lebih sikit. 
walaupun sebelum tu mama kecewa sangat pasal beberapa perkara sebelum Ramadhan haritu. 
termasuklah result tak dapat pindah lagi. tapi kuatkan hati juga supaya bersangka baik.
Allah knows best kan... =) 

like ayah said earlier... doa saja lah... kalau tak dapat pun memang itulah yang terbaik Allah nak bagi kita. =) 

Day 1 : Ayah ajak saya dan mama riadah dekat
stadium Kajang sementara tunggu waktu berbuka.

syiok!

main kejar-kejar dengan ayah.

like father, like son.

seronok!

kejar belon kejar belon

eh mana mama & ayah ni?

mama.. saya lapar. can i eat now??

gaya kepenatan Deedat lepas seharian ikut ayah pegi opis. 

eh... ada misai? kena cukur ni...


ok bai...
selamat berpuasa & berbuka.