Wednesday, May 30, 2012

our 17-months-young Ahmad Deedat

video

ayah... ayah... tak dengar la... boleh cakap kuat sikit???


sekarang Deedat dah pandai sebut AYAH.

pantang ayah hilang sekejap dari mata mesti dia panggil ayah kuat2.



kalau henpon sampai kat tangan dia... habis la semua orang dia call...

one night... he caught red-handed again...

tengah berbaring atas katil sambil ber'talipon'. silang kaki ok! entah la tengah gayut dengan siapa...

geleng-geleng mama tengok perangai awak ni tau Deedat...

Friday, May 18, 2012

self taken picture #1


pantang tengok mama pegang kamera... 
tersengih lepas tu cepat-cepat datang kat mama nak tengok hasil snapshot mama.. 
kadang-kadang dia sibuk nak snap sendiri.

haa... siapa kata budak kecik tak reti pasal fotografi... hew3! 

wheeeee....


hmm... try buat pose mulut senget la

agak-agak kategori apa ni? :p

buat-buat tekejut plak dia....

alamak terfokus mata la pulak...

hmm... ambil gambar penuh pun ok jugak ni..

erk!

Tuesday, May 15, 2012

kembali bersiaran

Assalamualaikum....
hai semua...
apa khabar?
lama tak jumpa...
sihat?

last two weeks mama Deedat kena attend kursus kat JB... 
first taim kena pisah jauh ngan Deedat..
lama woo... 11 hari! 
jiwa merana... sampai tak mampu nak update belog... haha...over tau!

ok sekarang dah stabil balik...
jom layan gambar-gambar rekreasi Deedat & ayah di taman tasik Ayer Keroh.


eh.. apa bondo nih?

hmm... macam menarik ja..

eh sana ada lagi... 

Ada dua!

tanya ayah la.. 

eh.. mana ayah...

tanya mama la...

eh... tu pun ayah...

ini apa ayah?

oooo... reket badminton...

macamana nak main?

ayah... jom main dengan Deedat!!!

haish... takkan Deedat nak main sorang-sorang....

simpan je la...

kita main langgar2 la ayah... tengok siapa tumbang...

hehe...

acah je...

eh.. mana reket tadi?

laaa... main tak ajak...

jom la balik... dah nak maghrib nie...