Wednesday, March 28, 2012

wordless wednesday #9





Tuesday, March 27, 2012

15-months-young Ahmad Deedat


his latest passion is about "writing" and the vcd yang mama bought last month.

bila tiba-tiba rumah senyap mak bapak haruslah merasa sangat suspicious.

because he might doing something fishy that he didn't want you to find out.

like this!

caught red-handed tengah conteng buku nota ayah. 

we did gave him a book for conteng-conteng
tapi buku nota ayah juga dia nak... haish

khusyuk!

ayah... cantik tak handwriting saya? 



despite the perangai baru dia yang suka menconteng...

mak bapak dia senyum panjang bila dia suka sangat layan vcd ngaji huruf hijaiyah yang mama beli hari tu. the RM18 vcd really worth




he can spent the whole hour layan vcd ni.
lepas tu sengih sorang-sorang.
bila keluar nasyid alif ba ta kemain suka dia berjoget.

khusyuk! 

Ahmad Deedat... may you be the anak soleh for both mama & ayah.
shaayang dia..
muah!

Sunday, March 25, 2012

okay.... i'm listening now




ada bakat jadi cikgu tak? =)

Thursday, March 22, 2012

mak pak Ahmad Deedat

 asyik gambar Deedat ja kan.

 
sekali sekala nak juga selit gambar mak pak dia. motip?

 




June 12th, 2009
time balik kampung nak buat kenduri kawen kami dolu.



hai abang oh-shem!
rindu awak sangat macam dah lama gila tak jumpa. =)

Tuesday, March 20, 2012

[Flashback] Deedat at 9 month ++


video lama...
zaman dia kepala botak rambut baru nak tumbuh. gigi baru 6 batang.
masa ni he's capable of pronouncing maa maa maaaa to get my attention.
yup... suara dia memang jenis 'besar'.
lepas tak kena layan, boleh kantoi gelakkan diri sendiri then buat-buat batuk nak kaver.
haha...
Deedat... Deedat...

bila tengok video-video lama dia.. terasa cepat betul masa berlalu and they did grow up so fast kan? fewh!

Saturday, March 17, 2012

17 Mac

Assalamualaikum semua...

hari ni Deedat bangun awal.. 

 ikut mama pergi kerja.
ayah pula tak dapat balik weekend ni sebab kena pergi kursus.

hai.. nak kawan dengan saya tak?

jom main dengan saya...

saya penat sangat main sampai tertido :)

dah nak balik saya dapat kawan baru lagi...

and more!! yeay...

balik rumah main kat luar sambil makan anggur yang auntie Surin bagi.
terima kasih auntie!

penat main saya tido lagi...

rindunya kat ayah....

this is a special face for atok Sabah.
Happy Besday Atok!!

may all the baraka from Allah be with you. always!
amiin...
we love you...
muah2!

Friday, March 16, 2012

Tuesday, March 13, 2012

well done my boys =D

aritu ayah Deedat tunjuk satu surat rasmi...

alhamdulillah LULUS kepujian dan hanya perlukan minor correction.
dapat offer sambung PhD teruih tapi kena pikir-pikir dulu. nanti ada orang tu meroyan tak dapat jimba2 for the next 5 years! whoah!

alhamdulillah... tak sesia Deedat & mama doa kuat-kuat dalam hati tu hari. =)

well done ayah!


last few weeks.. Deedat meragam sikit. bila dia tune normal balik baru mama perasan... rupanya gigi taring dia nak tumbuh. patut la meragam lebih. (nenek sabah pesan haritu yang one of the most challenging time ialah waktu gigi nak tumbuh esp. gigi taring) baru nampak bayang. eh... keesokannya mama perasan lagi... rupanya gigi geraham kecik (left lower side) dia DAH tumbuh! what?!! how can i not noticed!


sekarang sudah pandai layan diri
minum sendiri.

srottt srott!!!

dia dah besyarrr!!!  

Monday, March 12, 2012

The perfect weekend #3

hari sabtu kami stay at home sesaja...
plan ke taman terpaksa kensel sebab hujan. 

bosan tengok tiwi, Deedat sambung ngaji.

eh... yang ni bunyi macamana mama?

mama... ayah sibuk la pula. jom main bola!


Ahad nya alhamdulillah cuaca cerah. jom pegi beli barang dapo!!!

mama... kalau mama terer ini huruf apa??
eh..apa? nak gerak dah?? jom.. jom!

ayah let me drive today... yeay!!

pegi singgah dataran ayer keroh. qada' niat semalam... =)

bebas!!!!

eh... apa tuu?

eh... terduduk pula..

ayah... =)

sat naaa....

okay... jom!

erghh...

yeah!

ayah... dokong sayaaa!!!!

mama.. i love you...

ooo... time ayah serender baru kamu cari mama ya!

okay... let's go!

mama.. bosan laa... jom pegi tengok ufo berpusing!

eh... macam kenal... hai moklong and the geng! =)

jalan-jalan cari makan...

hai mak lang... 

syioknyaa jumpa sepupu sepapat!

catching up lots of juicy gossips! ahahah

penat la pula berborak... kejap eh... nak minum sat..

fuh.. legaaa....

okay.. sambung balik.. kat mana kita tadi?

ahahahahahaha... lawaknya...
 
eh.. laparnya...

mana makanan ni?

mama... jangan jangan diorang lupa tak?

hmmm....

okay la... nanti sambung lagi.. daa....