Thursday, March 3, 2011

cuti bersalin #2

 ini gambar on the way balik dari klinik masa check-up 1 bulan dulu... 

dua hari lepas pegi check-up untuk 2 bulan pulak... sedap je budak kecik ni tido kan... 

alhamdulillah deedat tak demam lepas kena injek for both check-ups...  nangis pun kejap je lepas kena injek. mungkin sebab terkejut macam kena gigit semut api.. tak pun ayah deedat pandai pujuk... sebab mak nya dah lari dulu tak nak tengok anak sendiri kena injek.

pes taim jadik parents banyak yang dirisaukan sebab tiada pengalaman lagi... Ayah deedat siap belikan berjenis termometer (satu jenis puting sumbat kat mulut tu... yang satu lagi jenis tempek kat dahi..).. kool fever pun dah standby... sampai rumah eksaited nak test termometer & tempek kool fever kat dahi anak... yang sebenarnya ayah deedat nak main eksperimen je tu... dah jadik macam hobi pun ada...

Alhamdulillah deedat sekarang dah lima kilo lebey... hasil susu ibu semata-mata... tapi mama lagi syok... asyik makan..makan..makan... sekarang kan kena makan untuk dua orang... hihi... macam masa pregnen dulu pula... :p



sebab asyik kirim jajan bila ayah deedat nak keluar... skali ayah deedat bawak balik stok untuk sebulan teruss... aik, perli ke bang?? hihihi... ni gambar sebahagian lepas selamat dibaham yang lagi sebahagian... sekian.

3 comments:

  1. aiyoo comel gila tido sambil senyum. ala2 tido dlm iman gitu. deedat mmg trademark rambut pacak. kecik2 sudah stylo!

    ReplyDelete
  2. hihi... deedat mmg suka senyum masa tido. tp sekejap2 je. klu bernasib baik sempat snap.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen selepas beep.




BEEEPPP!!!!