Tuesday, August 10, 2010

ramadhan datang lagi

esok puasa fardhu ramadhan... 

Alhamdulillah kita semua sempat berjumpa lagi dengan ramadhan tahun ini... syukur...

Alhamdulillah... 

Alhamdulillah...


baby updates: kalau ikut perkiraan... sekarang dah 20 minggu... halfway there... :)

alhamdulillah setakat ni semua okay... no more uwek2... nikmat wooo dah boleh makan dengan normalnya... hehe... harap2 semua selamat sampai ke hujung nanti. amiin.... 

teruja sangat bila rasa free kick dalam perut sendiri. walaupun tahap baby menendang masih ditahap manja-manja lagi... 

last two days, mr.Imran warning bila kantoi aku tekan-tekan perut sebab nak rasa baby tendang-tendang dalam perut... "janji jangan buat lagi... nanti baby dalam perut penyek.. tunggu je baby besar sikit, nanti puas la awak rasa kena terajang..." hehehehehe.... :)) tak boleh tahan...

kalau dah curious sangat mesti mr.Imran jadi mangsa kena suruh dengar bunyi baby dalam perut... kadang-kadang dia cakap baby tengah tido laa... siap ada bunyi berdengkur lagi... haish..mentang-mentang la aku tak dapat dengar perut sendiri....  

apa yang buat aku wonder sangat berdasarkan pengalaman mengandung setakat nih... walaupun selalu sakit belakang/pinggang especially bila nak bangun dari baring/duduk... time solat takde pulak sakit2 pinggang bila rukuk/sujud/berdiri... amazing kan? how the design of our prayer is soooooo perfect.... kagum okay.... 


P/S: sempena Ramadhan yang mulia ini... mohon ampun dan maaf atas keterlanjuran kesilapan kami suami isteri buat semua yang mengenali diri kami... semoga kita semua dapat melaksanakan ibadah yang terbaik sepanjang bulan ramadhan ini. amiinn....