Wednesday, July 28, 2010

maafkan je lah... :)

semalam selepas berbuka nasi beriyani di tesco melaka terjumpa kawan belajar masa di UiTM dulu...
bila ditegur kami sengih saja... muka macam familiar tapi nama sumpah kami tak ingat...

"bern kan?"
"jas kan?"

"ha ah"... kami angguk...

"hmmm... siapa ye? tak ingat la nama..." mr.Imran garu-garu kepala...
"muka ingat... tapi tak ingat nama... maklumlah dah makin tua kan..." aku kaver baekk punya...

"woi... aku la... dulu masa diploma aku pernah sama kelas dengan kau (aku la tu)..." alamak!
aku sengih je...
"ooo patut la aku tak ingat sangat..." mr.Imran tepuk dada...

"banyak la kau... aku satu batch dgn kau dulu..."si kawan-yang-kami-tak-ingat-nama membebel tak puas hati... hahaha... kawan laki aku rupanya... selamat aku... hehe.. eh.. tapi dia kenal aku jugak... huhu...

lepas borak-borak sekejap mr.Imran masih berusaha tanya siapa nama kawan tadi...

"aahh... ko cari nama aku dulu..."
hehehe... sumpah kami tak ingat nama dia...

kawan-kawan.... lepas nih kalau kita terjumpa kat mana-mana... aku minta maaf sangat kalau aku tak hengat nama korang... kalau aku tak tegur sebab aku teragak-agak takut tersalah tegur, korang jangan marah okay... memang aku & suami aku ada penyakit lupa nama orang... tapi muka still ingat ok! :D

bukan apa...
last semester masa urus pendaftaran pelajar baru... aku tegur satu mamat tu dengan penuh konfiden sebab aku ingat dia member aku masa belajar di UiTM dulu... aku kan jenis ingat muka orang...
kalian rasa apa reaksi dia??

muka blur2... lepas tu dia cakap... "eh... saya la puan... sem lepas saya masuk kelas puan... tak ingat ke?"

malu siballl......

Monday, July 19, 2010

pengalaman pertama berpuasa bersama si kecil...

ramadhan makin dekat...
hari ini puasa ganti. atas semangat dan dorongan mr.Imran...
beliau siap berpuasa sekali sebab nak support wife terchenta dia mengganti puasa yang ada lagi 8 hari perlu diganti.

sejam yang lalu... maknanya dalam lebih kurang 4 jam sebelum berbuka...
puasa terbatal...
walaupun morning sickness nampaknya sudah berakhir... tapi tanpa dapat ditahan-tahan... isk... sedihnya nak cakap... puasaku terbatal jugak... angin kut... kepala pun sedikit rasa berat... sebab kurang tidur kut... tapi serius... sedeyy... lepas semayang zohor nangis atas sejadah...
misi hari ini gagal...

tapi takpa... esok lusa kita puasa lagi...sambil pujuk baby dalam perut... hari ini kita training dulu la ye... tapi niat tetap nak makan lepas azan maghrib nanti...


mesti ada hikmah kan??

:")