Thursday, November 26, 2015

Suwiitt :)


Perbualan selepas subuh.


"Semalam Deedat nyanyi sampai tertidur.. mula-mula nyanyi.. tau-tau senyap. Bila check dah tidur rupanya" lapor Imran pagi tadi.

Dua-dua gelak.

"Pukul berapa Deedat tidur semalam?"

"Pukul satu"

"Awak?"

"Lebih kurang Deedat... tanya la Bern buat apa semalam.." pancing dia.

"Buat apa?"

"Tengok sambil teman awak tidur... mulut siap nganga lagi.. tapi nak buat macamana dah ini je isteri yang kita ada....terima je la"


HAHAHAHA...


Baru nak cakap husband ai suwiitt... sabar je lah...


"Oh... semalam aktif betul baby gerak.. banyak jugak dia tendang masa awak tidur..." tambah Imran.


OK... ini pun sweet jugak... hehe...


OK bai...

Tuesday, December 24, 2013

tiga tahun

boleh kata kategori kenangan mengusik jiwa sebab kenangan pertama berperang dengan contraction untuk lahirkan dia 3 tahun sudah. 
ok skip the painful part... sekarang dia dah cukup tiga tahun masihi... 
sudah boleh disuruh tolong mama buat kerja rumah... 
kadang-kadang terlebih rajin tak perlu suruh suruh... 
lagi extreme dia akan mengamuk bila tak suruh atau larang tolong buat kerja rumah. contoh: bila nak load baju kotor dalam mesin basuh. jaga-jaga kamu Deedat... mama dah rakam peel kamu yang tu... esok dah besar panjang kalau mama minta tolong basuh baju kamu tak mau siap la... hehe

Ahmad Deedat... semoga awak sentiasa dalam lindungan Allah... aamiin...


besfren forever...

Thursday, April 11, 2013

Deedat Day Out

selepas beberapa petang dia buat percubaan.

akhirnya mak dia tertewas juga semalam.

tak tahan dengar anak meraung. semalam gagahkan diri angkut si kecik ni pegi playground dekat rumah.

the look at his face ~ priceless. 

syiok dia main sorang-sorang. padahal ramai lagi kids tengah main. bukan dia peduli pun. 
haish... kalau macam ni baik kita buat playground dalam rumah je Deedat!

balik rumah dia meraung. tak puas main gamaknya.
eh... pukul 6 mama nak tengok cerita adam hawa la dik oi...

T__T

sabar je la!




video

Friday, April 5, 2013

bibah

one of his feveret song is...


ibu...ibu... 
engkaulah ratu hatiku...
bila ku berduka.. engkau hiburkan selalu...
ibu... ibu... 
engkaulah ratu hatiku...

first time dengar Deedat nyanyi lagu tu cair mak dia nih taw!

of kos he learned that song dalam iklan tiwi susu fernleaf tu.
sebab semua iklan susu adalah iklan feveret dia.

bila suruh ulang nyanyi sama.... dengan muka selamba dia nyanyi..

BIBAH...BIBAH... 
EEE KAU AA ATU ATI UUUU...
BI AA U BEUKAA.. EEE KAU IBUWKAN AWUUU...
BIBAH... BIBAH... 
EEE KAU AA ATU ATI UUUU...


sabar je la.... belum sunat lg kamu dah duakan mak kamu ni ye Deedat...

Thursday, April 4, 2013

pose budak umur 2 tahun


gambar lama... 4 bulan lepas.

that day... memang pose habis dia depan kamera.

maklumlah... dah cukup 2 tahun.

macam ni lah rupa birthday cake kalau suruh ayah dia yang belikan.
healthy katanya...

mmm... sedapp.... pandai ayah pilih...

pengarang jantung.

chak!

Monday, March 18, 2013

Zikir itu penenang jiwa. The best tranquilizer ever.


bagi mak bapak yang malas macam kami... 
bolehlah gunakan teknologi yang ada untuk dekatkan anak dengan amalan berzikir.

video

Insha Allah...

wherever they're...
setiap masa ingat kat Allah...

:)

tak kira sambil main.

atau sambil layan kebosanan di bawah ironing board...

video

ataupun sambil selongkar beg tangan emak.

video




Thursday, March 14, 2013

Life of Ahmad Deedat

Life is good. 

According to Ahmad Deedat.


No need to wake-up early every single morning.

Eat without worrying of getting fat.

Berendam dalam 'jakuzi' berjam-jam pun takda hal.
Feeling masih baby lagi la tu. mujur tab mandi masih muat lg.

Amboi santai nampak!

Shopping spree! no money in the pocket? no worry maa...


Play... play... play....










only one thing matters.......






PLEASE MAMA.... I DON'T WANT TO GO TO SCHOOL....
JUST NOT YET!